23 Eylül 2010 Perşembe

Hamsi Kaygana


























E malum balık mevsimi, hamsi severler için değişik bir tarifim var bugün. Annemden öğrendiğim bu hamsi tavanın yapılışı ise şöyle:

Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • Un
  • Sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
Yapılışı:

Hamsilerin kılçıkları çıkarılarak ayıklanır, yıkanır. Bir kapta un ve tuz karıştırılır. Hamsiler una bulanarak yuvarlak teflon tavaya(tavaya sıvıyağ koyuyoruz bir miktar) unlanmış hamsiler balık sırtı yani yuvarlak olarak sıra sıra dizilir. Orta bölümüde hamsiyle sıralanır. İki tarafı kızartılır. Hamsileri çevirirken düz bir kapakla çevirebiliriz. 2 yumurta çırpılır ve içine doğranmış maydanozlar konup karıştırılır. Hamsilerin bir yüzüne yumurtalı karışım her tarafına gelicek şekilde yayılır. Tekrar yumurtalı taraf alta gelicek şekilde çevrilir ve kızartılır. Yumurtalı bölüm üste gelicek şekilde servis tabağına alınır. Bol yeşil salatayla servis edilir.
Not: 1 kilo hamsiden 2 ayrı tava yapılır.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

mine dedi ki...

samsunlu olunca hamsi ana yemekler kategorisine giriyor henüz çıkmadı çıksa da yesek - ya da ben görmedim diyeyim - :)

Pamuk Şekeri dedi ki...

istanbulda şuanda hamsi bereketi yaşanıyor diyebilirim :) samsunda da hamsi çıkınca bol bol yersiniz :)