28 Eylül 2010 Salı

Unlu Börek

 Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • Un
  • Beyaz Peynir
  • Sosis
  • Susam
Yapılışı:

1 yufkanın tamamı masaya yayılır. Üzerine her yerine gelicek şekilde sıvıyağ sürülür. Sonra elimizle yufkanın tamamına un serpilir. Yufka ay şeklinde katlanır, tekrar yağ sürülür ve un serpilir. Peynir ve sosisli karışımı kenarlarından yayılır. Yufka enli bir şekilde sonuna kadar katlanır. Uzun şekildeki yufka dilim dilim kesilir. Üzerine yağ sürülür ve susam serpilir. 200 derece fırında pişirilir ve serviz yapılır.

Not: Bu tarifi isterseniz patateslide yapabilirsiniz, o da çok güzel oluyor. :)


Afiyet Olsun :)

2 yorum:

mine dedi ki...

günlüğün adını her okuduğumda yüzümü pembeliğe batırasım geliyor : )

Pamuk Şekeri dedi ki...

:))