13 Ekim 2010 Çarşamba

Beşamel Soslu Tavuk



Malzemeler:
  • 4 tane tavuk göğsü
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 paket mantar
  • Soğan
  • Sarmısak
  • Domates Salçası
  • Kaşar Peyniri
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sosu için;
  • Un
  • Süt
  • Tuz
  • Biraz sıvıyağ yada margarin
Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır. 3 diş sarmısakta konur. Sıvıyağla kavrulur. Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğranır. Tencereye ilave edilir. Tavuk rengi dönene kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. En sonda garnitür ve 2 kaşık domates salçası, tuz, karabiber konulur ve sıcak su eklenerek pişirilir. Başka bir tencerede beşamel sos hazırlanır. Pişen tavuk sote bir borcama alınır ve üstüne hazırladığımız beşamel sosun tamamı dökülür. En son olarak da üstüne bolca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip, fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun

2 yorum:

mine dedi ki...

tavuk ve beşamel sos mükemmel ellerine sağlık canım

Pamuk Şekeri dedi ki...

çok teşekkür ederim :)