Malzemeler:
- 4 tane tavuk göğsü
- 1 kavanoz garnitür
- 1 paket mantar
- Soğan
- Sarmısak
- Domates Salçası
- Kaşar Peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Un
- Süt
- Tuz
- Biraz sıvıyağ yada margarin
Soğanlar yemeklik doğranır. 3 diş sarmısakta konur. Sıvıyağla kavrulur. Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğranır. Tencereye ilave edilir. Tavuk rengi dönene kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. En sonda garnitür ve 2 kaşık domates salçası, tuz, karabiber konulur ve sıcak su eklenerek pişirilir. Başka bir tencerede beşamel sos hazırlanır. Pişen tavuk sote bir borcama alınır ve üstüne hazırladığımız beşamel sosun tamamı dökülür. En son olarak da üstüne bolca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip, fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
2 yorum:
tavuk ve beşamel sos mükemmel ellerine sağlık canım
çok teşekkür ederim :)
Yorum Gönder