Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 kilo ıspanak
- Soğan
- Beyaz Peynir
- Sıvıyağ
- Süt
- Pul Biber
- Karabiber
- Bir miktar su
- Yumurta sarısı
- Susam
Ispanaklı harç için 2 adet soğan yemeklik doğranır, bir miktar sıvıyağla kavrulur. Yıkanıp doğranmış ıspanaklar eklenir. Tuz, karabiber eklenir ve pişilir. Piştikten sonra bir kaba alınır. Beyaz peynir bu karışımın içine ezilerek konur. Pul biber eklenerek karıştırılır. Masanın üzerine 1 yufka yayılır. Sıvıyağ, süt ve bir miktar su karıştırılır ve yufkanın üstüne eşit miktarda sürülür. Daha sonra yufka ikiye katlanır. Burayada yine bir miktar yağlı karışım sürülür. Ispanaklı peynirli karışım ay şeklinde yerleştirilir ve yufka sarılır. Tepsiye yuvarlak olarak en ortasına sararak konulur. Bu işlem 6 yufkaya tekrarlanır. Üstüne yumurta sarısı ve susam dökülür. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
nasıl güzel gözüküyor kokusu burnumda tüttü : ) ellerine sağlık canım hayırlı cumalar
böyle güzel yorumlar alınca çok seviniyoruum:) çok teşekkürler canım, sanada hayırlı cumalar :)
Ne kadar güzel görünüyor...uzanıp bir dilim alasım geldi :)
elinize sağlık...
Yorum Gönder